11 Temmuz 2014 Cuma

Barbie Pasta

Belki hatırlarsınız uzun zaman önce tüm fotoğraflarımı depoladığım diskimin bozulduğunu anlatmıştım. Geçtiğimiz günlerde gerek kitap projesi gerek yeni gelen işlerler yüzünde diski kurtarmaya vermiştim.
Neyse bu sayede 2 yıl önce kız kardeşimin doğum günü hediyesi için hazırladığım Barbie bebek pastanın fotoğraflarını tekrar buldum. Evinde butik pasta hazırlamak isteyen ve butik pasta bölümündeki pastaların tariflerini merak eden okuyucularıma yol gösterici olması amacıyla tarifini eklemeye karar verdim.

Butik pasta için 1 kilo kırmızı şeker hamuru yeterli. Bebeği herhangi bir semt pazarından 5-6 liraya satın alabilirsiniz. Üzerindeki parlak şekerleri Eminönü’ndeki bir pasta malzemeleri dükkanından alımıştım.Boncukları yapıştırmak için glikoz kullandım, glikozu da pasta malzemeleri satan bir dükkandan temin edebilirsiniz.

Butik pasta hazırlarken dikkat etmeniz gereken şeyler:
1- Pandispanyanızı mutlaka soğutun.
2- Pandispanya ne kadar pürüzsüz olursa pastanızı kapladıktan sonra yüzeyi o kadar pürüzsüz olacaktır.
3- Şeker hamurunun erimemesi için elinizden geldiğince az sulu meyveler ya da suyunu salmayacak meyveler kullanın.
4- Şeker hamurunu elinizle yoğurup yumuşattıktan sonra açın.
5- Şeker hamurunu açarken nişasta ya da pudra şekeri kullanın.
6- Şeker hamurunu asla açıkta bırakmayın çok çabuk kurur.
7- Pastayı hazırladıktan sonra kesinlikle buzdolabında saklamayın, terleme yaptığı için şeker hamurunun görüntüsü bozulur.
8- Beyaz şeker hamuru kullanacaksanız toz gıda boyası yerine jel gıda boyası tercih edin.
Umarım yakın zamanda tekrar şeker hamuru ile oynamak için fırsat bulabilirim.
Sevgiler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder