Malzemeler:
- 6 yumurta
- 170 gr şeker
- 100 gr un
- 40 gram nişasta
- 40 gr kakao
- 1 çimdik tuz
- Varsa 2 tatlı kaşığı vanilya aroması yoksa 1 paket vanilya
Yapılışı:
- 1- Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
- Yumurta sarılarını ve şekeri benmari üzerinde cam bir kase içinde şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Ilıklaştığında benmariden alın.
- Yumurta aklarını yüksek devirde 3 katı olana kadar çırpın. Un, nişasta, vanilya, kakao ve tuzu derin bir kaba eleyin.
- Kabaran yumurta aklarının sönmemesi için elediğiniz kuru karışımı 3 seferde spatula ile alttan üste doğru karıştırarak ekleyin.
- Karışımı (kelepçeli yada kümbet) kalıba dökün.. 180 derecede 25–30 dakika pişirin.
- Soğuyunca isteğinize göre 2 yada 3 kata (pat) ayırın.
- butik kurabiye
Ganaj:
- Ganaj yoğun yapılıp soğutuldutan sonra pasta içlerinde kullanılabilir
- Yağ oranının fazla olması nedeniyle genellikle küvertür çikolata kullanılır. Ama küvertür çikolatanız yoksa marketten alacağınız bitter çikolata da kullanabilirsiniz.
- Ben genellikle bire bir ölçü kullanıyorum.
Ganaj Malzemeleri:
- 200 gr. küvertür çikolata (fildişi, sütlü yada bitter)
- 200 gr. 1 paket krema
Yapılışı:
- 1- Çikolatanızı küçük küçük doğrayın yada rondodan geçirin
- Ganaj yapımında çikolatanın ateşe deymemesi gerekiyor bu nedenle cam bir kasenin içine içinde su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun (benmari usulü) krema ve çikolatayı karıştırarak eritin.
- Tammen eriyip homojen bir karışım olduğunda tezgaha alın ve arada sırada (kabuk bağlamaması için) karıştırarak soğutun.
- Hızlı bir şekilde yoğunlaşmasını isterseniz buzdolabında soğutabilirsiniz.
- İstediğiniz yoğunluğa gelen ganajınızı pastanızın içine yada dışına kullanabilirsiniz.
Pasta dolgusu için 1 paket kremşanti 1 su bardağı süt ve 2 adet muz.
Pastanın Hazırlanması:
- Pişirdiğiniz pandispanyayı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ve kalıptan çıkartın.
- Kalıptan çıkarttığınız yarın daire şeklindeki pandispanyanın tam ortasına bacaklarını çıkarttığınız bebeğin girebileceği bir delik açın ve pandispanyayı enine 3 eşit parçaya ayırın.
- İsteğe göre pastacı kreması isteğe göre 1 paket kremşanti hazırlayın. Muzları çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Kenarlardan taşan kremayı spatula yardımıyla pandispanyaya sıvayın.
- Her kata krema ve dilimlediğiniz muzları koyarak pastanın iç kısmını hazırlayın.
- Kırmızı şeker hamurunu nişasta ile yırtılmayacak incelikte açın. Bir miktar bal ya da glikoz kullanarak şeker hamurunu fotoğraftaki gibi yapıştırın ve donması için kenara alın.
- Pastanın kekine hazırladığınız ganajı fotoğraftaki gibi bir spatula yardımıyla uygulayın. (Bunu yapmamızın sebebi krema ya da suyunu salan meyvelerin daha sonra şeker hamurunu yırtmasını istemememiz).
- Kalan şeker hamurunu tekrar nişasta yardımıyla patanın etrafında açıklık bırakmayacak büyüklükte açın. Açtığınız hamur ile pastanın etrafını kaplayın.
- Hamur ile kapladığınız bebeği pastanın üzerine oturtun. Varsa farklı bir renk şeker hamuru ile birleşme yerine küçük bir kuşak yapın. (Yoksa krema da aynı işi görür.)
9- Pastayı renkli şekerler ya da krema ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder