23 Temmuz 2014 Çarşamba

Muzlu Rulo Pasta

Basit ve resimli tarifimizle sizde evlerinizde bilekolay Muzlu Rulo Pasta yapabileceksiniz.
Muzlu Rulo Pasta Hazırlanışı:
Mikser ile çırpabilcemiz bir kaba,beyazını ayırıp 3 adet yumurtayı ve 2 yemek kaşığı şekeri ilave edip çırpmaya başlayalım ve köpük kıvamında kabardığında bırakalım.Ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını farklı bir kaba koyarak çırpalım ve 2 yemek kaşığı şekeri azar azar içine boşaltın ve erimiş haldeki tereyağınıda içine ekleyelim ama ısıtarak eritmemeliyiz unutmayın ve bir miktar daha çırptıktan sonra ilk hazırladığımız yumurta beyazını üzerine ilave edin.Un,kabartma tozu,nişasta ve vanilyayı içine ekleyerek bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz(çırpmadan karıştırmalıyız unutmayın).

Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra hazırlanan butik pasta hamurunu güzelce yayın,daha sonra 170 derecedeki ısıya ayarladağınız fırına atarak 8-10 dakika pişirin.Kekimiz pişip fırından çıkartınca kaynarlığı gitmesini bekleyin ve altındaki yağlı kağıda rulo olarak sardıktan sonra birde üstünden bezle rulo yapın.
Sıra yapıcağımız kremaya geldi,tencerenin içine 3 kaşık unu dökelim,1 kaşık nişasta ve 4 kaşık toz şekeride ilave edin.300 ml kadar sütü döktükten sonra malzemeyi karıştırın ve kalan 200 ml sütüde ekleyin dibi tutmaması için hafif karıştırarak pişirmeliyiz.Krema kıvamını aldığında pişirme işlemini bitiriyoruz altına kapatarak soğutmaya bırakıcaz.Rulo halinde ılımaya bıraktığımız keki yağlı kağıttan çıkartma zamanı geldi,kremamız soğuduysa kekimizin üzerine kaşık yardımı ile eşit şekilde yaymaya başlayın ve muzların büyüklüğüne göre 2-3 parçaya bölerek kekin üzerine tek sıra olarak dizin,sıra kekimizi tekrar rulo haline getirmeye geldi fakat bu sefer dışında bez yada yağlı kağıt olmadan bu işlemi yapıp pastamız rulo haline getirince kenarları düzgün olsun diye çok ince bir dilim keserek düzlüyoruz.Uzun bir tabak yada buzdolabına girebilcek büyüklükte bir tepsi ile dolapta 30 dakika dinlenmeye bırakmalıyız.doğum günü hediyesi
Soğuma işlemi devam ederken krem şantimizi hazırlamaya zaman kalıyor,geniş br kaseye 1 paket krem şanti,bir bardak soğuk süt ilave edip çırpıcınız ile karıştırmaya başlayın.Dolaptan çıkardığımız soğuyan rulo pastamızın üzerine hazırlanan krem şantiyi güzelce yayalım ve mika yardımı ile her tarafından eşitleyelimmuzlu rulo pastamızı tamamladık artık tek yapmamız geren buzdolabına tekrar atıp 2-3 saat kada bekletmek sonrasında ise dilimlere kesip servis yapın.
İç Kreması İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
yarım litre süt
Üst Kreması İçin Malzemeler
1 subardağı süt
1 paket krem şanti
Kek İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
2-3 adet muz (büyüklüğüne göre adet artar yada azalır)
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder