1 Eylül 2014 Pazartesi

Elmalı Kurabiye

  • Butik kurabiye 
  • 1 paket margarin (250g)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • 5 elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın
  • Ceviz
Öncelikle iç malzemesi için elmaları soyup rendeleyip şeker, tarçın ve cevizle birlikte pişirilir. Ardından oda ısısında olan margarin le diğer malzemeler yoğrulup üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dk buzdolabında dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır içi konup yuvarlanır. (40adet) yağlı kağıt serilmiş tepside 30dk pişirilir (170 derecede) servis ederken üzerine pudra şekeri ekilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder