29 Ağustos 2014 Cuma

Viyana Bisküvisi

  • Malzemeler
  • 150 gr margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase hindistan cevizi
  • 100 gr bitter çikolata
  • Aldığı kadar un



Bir kapta oda sıcaklığında yumuşamış margarini yumurtayı şekeri ve kabartma tozu un ilave edilerek karıştırılıp yoğrulur. Fakat fazla özleştirilmez yani hamur yumuşak olmalı. Yoğrulmuş hamurdan alınan ceviz büyüklüğünde hamur parçası başparmak uzunluğunda bir yuvarlak yapılır ve üzerine çatalla bastırılarak yassı ve oval şekli verilir. Hazırlanan bisküviler fırın tepsisine dizilir 175°C deki (orta ısıda) fırına verilerek 15-25 dk pişirilir. Pişen bisküvilerin uç kısımları benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılıp sonra da hindistan cevizine batırılır buzdolabına konulur ki çikolatalar hafif soğusun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder