- 3 su bardak un
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı toz fındık
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 1 poşet köpürtülmüş şanti
- 2 çorba kaşığı labne
Üzeri için;
- Renkli pasta süsü
Öncelikle un karıştırma kabına alınır. Pudra şekeri, vanilya ve toz fındık eklenerek ortası açılır. Oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağı eklenir. Yumurtası ve yoğurdu ilave edilir ve yoğurulur. Hamurun kıvamı gelince tezgaha un serpilir ve hamur alınır. Hamurun üzerine de un serpilir ve merdaneyle hamur açılır. Hamurdan yuvarlak kalıpla parçalar çıkartılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine sıralanır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 12-15 dakika kadar pişirilir. Köpürtülmüş şantinin içine labne peyniri eklenip mikserle çırpılır. Buzdolabında bekletilir. Krem şanti torbasına alınarak kurabiyeler soğuyunca üzerlerine krema sıkılır. Renkli pasta süsleri ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun:) Butik pasta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder