5 Ağustos 2014 Salı

Zürafa Desenli Rulo Pasta Tarifi

Zürafa Desenli Rulo Pasta Malzeler

Pandispanyası için

  • 4 yumurta
  • bir tutam tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 tatlı kaşığı kadar un desen çizeceğimiz hamura katmak için
  • 2 yemek kaşığı kakao

Rulo Pasta Kreması Malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 75 gram margarin

Rulo Pasta Arası için

  • 2 adet muz
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Zürafa Desenli Rulo Butik Pasta Yapılışı

    • Yumurtaların akı ile sarılarını ayrı ayrı kaplara koyuyoruz daha sonra beyazlarına bir tutam tuz atıp kar gibi olana kadar çırpıyoruz.
    • Sonra yumurta sarılarını iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
    • Önce şekeri ve 2 yemek kaşığı sıcak suyu koyup biraz daha çırpıyoruz.
    • Sonra sütü de ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonra  un, vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu da ilave edip tekrar çırpıyoruz.
    • Bu karışımın içine çırpılmış yumurta aklarını karıştırın karışımdan bir kaseye 5 yemek kasığı kadar ayırıyoruz ve ayırdığımız karışıma 2 tatlı kasığı da un ekliyoruz.
    • Diğer kalan karışıma 2 yemek kasığı kakaoyu ekleyip kasedeki karışımı bir buzdolabı poşetine ya da krema sıkacağına koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rastgele zürafa deseni çizerek serin.
    • Sonra önceden ısıtılmış 180º fırında bir dakika kadar bekletip çıkarın üzerine kaşık yardımıyla diğer kakaolu karışımı iyice yayıyoruz (Dikkatli olun karışmasın)
    • Sonra tekrar 180º  fırına koyun çok kızartmadan 6 – 8 dakika pişiriyoruz pişip pişmediğini kürdanla kontrol ediyoruz.
    • Bu arada kremasını hazırlayın margarini bir tencereye koyup eritin bir tabağa bütün kuru malzemeleri koyun yani un-nişasta-şeker-vanilya eriyen margarinin içine koyup biraz kavurun ki un kokusu gitsin sütünü ekleyip kıvamı gelinceye kadar kaynatın soğumaya bırakın.
    • Fırından çıkan pandispanyayı biraz ılıyınca temiz bir mutfak havlusuna rulo şeklinde sarıp biraz dinlendirin.
    • Dinlenen pandispanyanın arasına soğumuş kremayı iyice yayın Hindistan cevizini serpiştiriverin ve muzları tüm olarak koyun tekrar rulo yapıp streç filmle sarın buzdolabında iki üç saat dinlendirip servis yapın.
    • Dilerseniz çikolata sosu ile de servis yapabilirsiniz.
    Yepyeni pasta tarifleri ve yemek tarifleri ile tekrardan görüşmek üzere. Eğer sizin de beğendiğiniz tarifler varsa sitemiz üzerinden bizlere iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder