11 Ağustos 2014 Pazartesi

Mantar Kurabiye Tarifi

Mantar Kurabiye Malzeme Listesi

  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 100 gram margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt ya da yarım kahve fincanı süt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır nişastası
mantar-kurabiye-yapilisi  

Mantar Kurabiye Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce yoğuruyoruz.
  2. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor. Gerekirse biraz un ekleyebiliriz.
  3. Mantar butik kurabiye hamurundan ortalama ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  4. Kakaoyu yayvan bir tabağa alıyoruz.
  5. Küçük bir kapağı (su şişesi kapağı, gazoz kola kapağı) kakaoya batırıp yuvarlanmış kurabiyelerin üstüne hafifçe bastırıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serili tepside 160 derecede pişiriyoruz ve çok kızarmadan fırından alıyoruz.
  7. butik pasta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder