Mantar Kurabiye Tarifi
Mantar Kurabiye Malzeme Listesi
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 100 gram margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt ya da yarım kahve fincanı süt
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır nişastası
Mantar Kurabiye Yapılışı
- Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor. Gerekirse biraz un ekleyebiliriz.
- Mantar butik kurabiye hamurundan ortalama ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
- Kakaoyu yayvan bir tabağa alıyoruz.
- Küçük bir kapağı (su şişesi kapağı, gazoz kola kapağı) kakaoya batırıp yuvarlanmış kurabiyelerin üstüne hafifçe bastırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepside 160 derecede pişiriyoruz ve çok kızarmadan fırından alıyoruz.
- butik pasta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder